Венецуелската армия остава лоялна на Мадуро

  • 19 февруари 2019 20:35

  • 1549
  • 3
Венецуелската армия остава лоялна на Мадуро
© Gettyimages (архив)

Венецуелската армия каза днес, че е в състояние на тревога срещу всякакво нарушение на границата на страната и потвърди лоялността си към президента Николас Мадуро след предупрежденията, отправени вчера от американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Франс прес.

,,Армията ще остане разгърната и в състояние на тревога покрай границите, за да избегне всякакво нарушение на цялостта на територията'', каза венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино. Той подчерта, че върховното командване на армията остава подчинено и лоялно на държавния глава.

Вчера американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че венецуелските военни командири ще изгубят всичко, ако откажат да се присъединят към опозиционера и самопровъзгласил се президент на Венецуела Хуан Гуайдо, припомнят Франс прес и ТАСС. Около 50 страни по света не признават повече Мадуро за легитимен държавен глава на Венецуела, допълва Ройтерс.

Днес министърът на отбраната на Венецуела каза, че националната опозиция ще трябва да премине през трупове, за да отстрани Мадуро и да наложи ново правителство, предаде Ройтерс.

,,Онзи, който се опитва да бъде президент тук във Венецуела, ще трябва да премине през нашите трупове'', обяви той, визирайки Гуайдо. Министърът посочи, че венецуелските военни няма да отговарят на призиви на властите на други страни, допълва ТАСС. Същевременно Гуайдо призова гражданите на Венецуела да приканят армейските командири да допуснат доставка на хуманитарна помощ в страната, предаде ДПА.

Той призова сънародниците си да адресират писма до армейски командири, в които да не прибягват до обиди и насилие, а до аргументи. Гуйадо визира общо 10 военни командири, отговарящи за районите, които биха изиграли ключова роля при транспортирането на хуманитарната помощ.

Колумбия обяви, че над 200 тона храна, медикаменти и продукти за хигиената, дарени основно от САЩ, са складирани в база в граничния град Кукута. Помощ също би трябвало да бъде доставена и през Бразилия и Кюрасао. Гуайдо каза, че доставката ще започне в събота, но не е ясно как помощите ще преминат през военните, охраняващи границата.

Последвайте канала на

БТА
1549 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Vladetelq taka pravi!

2019.02.19 | 22:59

3

Dokarvat te do proseshka toqga......i posle te hranqt,tova e!
Taka purvo susipvat durjavite,sled tova MVF im otpuska krediti da se vuzstanovqvat!!
Shemata vinagi raboti!

оня с коня

2019.02.19 | 21:56

2

Тая хуманитарна помощ да не се състои от съвременни оръжия за умерена опозиция като тая в Сирия, въоръжена от САЩ със модерна техника.

Добави коментар

Водещи новини