Испания, Франция и Германия признават Гуайдо за президент на Венецуела, ако Мадуро не свика избори до 8 дни

  • 26 януари 2019 14:25

  • 1304
  • 3
Испания, Франция и Германия признават Гуайдо за президент на Венецуела, ако Мадуро не свика избори до 8 дни
© gettyimages

Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори, заяви днес испанският премиер Педро Санчес, цитиран от АФП.

"Ако в срок от 8 дни във Венецуела не бъдат свикани справедливи, свободни и прозрачни избори, Испания ще признае Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, за да свика избори", заяви премиерът социалист пред журналисти в президентската резиденция Монклоа. "Не се опитваме да издигаме или сваляме правителства във Венецуела, искаме демокрация и свободни избори във Венецуела", добави Санчес в телевизионно изявление.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на също заяви в Туитър, че страната му е готова да признае Гуайдо за изпълняващ длъжността президент, ако в 8-дневен срок във Венецуела не бъдат обявени избори. "Без обявени до 8 дни избори ще бъдем готови да признаем Гуайдо за "изпълняващ длъжността президент " на Венецуела за започването на политически процес. Работим с европейските си партньори", написа Макрон в Туитър, информира БТА.

Германското правителство е готово да признае Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до осем дни там не бъдат свикани избори, заяви в Туитър правителствена говорителка, цитирана от Ройтерс. "Ако до 8 дни не бъдат обявени избори сме готови да признаем Хуан Гуайдо за временен президент, който може да започне политически процес (и) да работи с европейските партньор", посочи Мартина Фиц.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1304 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДМД

2019.01.26 | 16:09

3

Тази демокрация е пълна пародия. Тя истинската демокрация вече не съществува, използват я за разграбването на чужди държави. Гнусотия..!

2019.01.26 | 16:03

2

ami ako pak specheli kakvo stava togava , chte kajat che izborite sa manipolirabi

Въййй

2019.01.26 | 14:40

1

Това какво значи,ние ще изберем вашия човек за нашите нужди или ....

Добави коментар

Водещи новини