Венецуела: ЕС продължи с една година санкциите срещу режима на Мадуро

  • 06 ноември 2018 14:53

  • 651
  • 0
Венецуела: ЕС продължи с една година санкциите срещу режима на Мадуро
© Gettyimages

Двадесет и осемте държави членки на Европейския съюз обявиха днес, че са решили да продължат с една година санкциите срещу Венецуела, предаде Франс прес.
Целта на санкциите е да бъде принуден венецуелският президент Николас Мадуро да зачита правовата държава и демокрацията.


Европейският съюз наложи на 14 ноември миналата година ембарго върху доставките на оръжия и други стоки, които биха могли да бъдат използвани при осъществяване на репресия срещу населението на Венецуела. Част от санкциите е и списък на 18 венецуелски служители, на които е забранено да посещават територията на ЕС и чиито авоари в страните от ЕС се замразяват.

Сред фигуриращите в списъка са вицепрезидентката Делси Родригес и вторият човек в управляващата партия на Венецуела Диосдадо Кабейо.

"Мерките са продължени до 14 ноември 2019 г. Те имат конкретни цели и са умерени и отменими и нямат за задача да навредят на венецуелския народ.

Те имат за цел да поощрят демократични решения, които да донесат политическа стабилност на страната и да й помогнат да удовлетвори неотложните нужди на населението", се посочва в публикувано изявление на страните членки на ЕС.

Последвайте канала на

Нора Виткова
651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини