Жаир Болсонаро получи поздравления от известни политически лидери

  • 29 октомври 2018 13:23

  • 511
  • 0
 Жаир Болсонаро получи поздравления от известни политически лидери
© Getty Images

Избраният за президент на Бразилия Жаир Болсонаро получи поздравления от известни политически лидери.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 поздрави с телеграма Болсонаро по случай победата му на президентските избори, предаде ТАСС. Путин изрази надежда за по-нататъшно развитие на руско-бразилските отношения и за конструктивно взаимодействие в рамките на ООН, Г - 20, БРИКС и други организации в интерес на народите на двете страни.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на също поздрави Болсонаро, предаде Ройтерс. "Президентът Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на поздравява Жаир Болсонаро, избран за президент от бразилския народ на 28 октомври. Франция и Бразилия са стратегически партньори и споделят общи ценности на уважение и поощряване на демократичните принципи. В името на тези ценности Франция желае да продължи сътрудничеството си с Бразилия по важни актуални въпроси, а също така и в сфери като съхраняването на мира, международната сигурност и опазването на околната среда в рамките на Парижкото споразумение за климата", се посочва в изявлението на френския държавен глава.

Поздравления към Болсонаро отправи и лидерката на френската крайнодясна партия "Национален сбор" Марин Льо Пен, предаде Франс прес. "Пожелавам успех на новия президент Болсонаро, който ще трябва да се справи със сложното положение на икономиката, сигурността и демокрацията в Бразилия", написа Льо Пен в Туитър.

Болсонаро получи поздравления за изборната си победа и от италианския външен министър и председател на крайнодясната партия "Лига" Матео Салвини. Салвини написа в Туитър, че ще поиска от Болсонаро екстрадицията на намиращия се в Бразилия италиански "червен терорист" Чезаре Батисти.

Поздравления за Болсонаро изказа и говорителят на китайското външно министерство Лу Кан, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини