Управляващата партия във Венецуела предприе строги мерки срещу опозиционни депутати

  • 09 август 2018 14:11

  • 570
  • 0
Управляващата партия във Венецуела предприе строги мерки срещу опозиционни депутати
© pixabay

Проправителственото конституционно събрание във Венецуела лиши от депутатски имунитет двамата депутати Хулио Борхес и Хуан Рекесенс и ги обвини, че са замесени в атаката с безпилотния самолет, определена от властите като покушение срещу социалистическия президент Николас Мадуро, съобщава Асошиейтед прес.

Конституционното събрание гласува единодушно да бъде свален имунитетът на двамата, които са депутати в контролираното от опозицията Национално събрание. Решението беше прието, след като преди това Върховният съд издаде заповед за арест на Борхес, който живее в изгнание в колумбийската столица Богота. Рекесенс беше арестуван във вторник, а в социалните мрежи се върти видеозапис, за който се твърди, че е от ареста. Неговата партия "Справедливост на първо място" заяви, че на него е именно Рекесенс.

Мадуро обвини двамата, че са свързани със случая от края на миналата седмица, когато два дрона, заредени с експлозиви, се взривиха по време на негова реч на военна церемония. Събитията от вчера заплашват да задълбочат политическата криза във Венецуела. Опозиционните депутати обвиняват управляващата партия в използване на предполагаемия атентат срещу Мадуро за репресии над опозицията, отбелязва БТА.

Председателят на Конституционното събрание Диосдадо Кабельо заяви, че Борхес и Рекесенс са само първите депутати, които биват обвинени в хода на разследването на случая. "Това са само първите двама, които изглежда са замесени, но разследването продължава", заяви Кабельо. "Справедливостта ще възтържествува", добави той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
570 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини