Опозицията във Венецуела: Има опасност от нови репресии след атентата срещу президента

  • 05 август 2018 20:07

  • 1129
  • 1
Опозицията във Венецуела: Има опасност от нови репресии след атентата срещу президента
© Getty (архив)

Опозицията във Венецуела предупреди днес, че властите може да предприемат политически репресии, след като правителството на президента Николас Мадуро обвини своите противници, че са искали да го убият със зареден с експлозиви дрон, предаде Ройтерс.

На кадри, излъчени снощи по държавната телевизия, се чува приличащ на експлозия шум, който сякаш стряска изнасящия реч пред военни в Каракас Мадуро. Секунди по-късно се вижда как военни напускат редиците си и се разпръсват хаотично. Опозиционни дейци казаха, че правителството е използвало подобни инциденти в миналото като претекст за твърди действия срещу критици и е вкарвало в затвора някои от най-известните политически лидери, а на други е забранявало да заемат обществени длъжности.

"Предупреждаваме, че правителството се възползва от този инцидент да криминализира тези, които легитимно и демократично му се противопоставят и да задълбочи репресиите и систематичните посегателства срещу човешките права", написа в "Туитър" опозиционното движение "Широк фронт". Критици от опозицията често отхвърлят подобни инциденти като изфабрикувани и целящи да отвлекат вниманието от хиперинфлацията и недостига на продукти, а Мадуро често преувеличава заплахите за сигурността с цел да добие политически облаги.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1129 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
"опозицията" се финансира

2018.08.05 | 20:22

1
от сереуто и еврейна Шорош.

Добави коментар

Водещи новини