Венецуелските власти освободиха още 43-ма политически затворници

  • 14 юни 2018 07:14

  • 1417
  • 0
Венецуелските власти освободиха още 43-ма политически затворници
© Getty Images/Guliver

Венецуелските власти освободиха нови 43-ма опозиционери, вкарани в затвора за "политическо насилие". Освобождаването им е част от кампания за намаляване на напрежението в страната, предаде Франс прес.

С тази нова група освободените от началото на месеца политически затворници стават 123-ма. Сред тях са видни фигури на опозицията като бившия кмет на град Сан Кристобал Даниел Себайос.

При преизбирането си за втори мандат на 20 май президентът Николас Мадуро обяви национален диалог, който включва освобождаването на затворници.

Председателката на Учредителното събрание Делси Родригес вчера заяви, че освобождаването на политически опоненти е част от диалога за постигане на мир, посочва Асошиейтед прес.

Освободените обаче са подчинени на някои условия - забранено им е да говорят пред медиите, както и да напускат страната.

Според неправителствената организация "Форо пенал" във Венецуела има около 300 политически затворници, което социалистическото правителство отрича.

Над един милион венецуелци са се преселили в Колумбия в последните 16 месеца, повечето от тях, бягайки от политическата и икономическата криза в страната си.

Колумбия е изправена пред най-сериозната миграционна вълна в историята си заради влошаващата се икономическа ситуация в съседна Венецуела - страната с най-големи петролни залежи в света.

Последвайте канала на

БТА
1417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини