Убиха съдия по дела за наркотрафик

  • 18 октомври 2016 07:15

  • 18912
  • 0
Убиха съдия по дела за наркотрафик
©

Мексикански федерален съдия по дела за наркотрафик бе убит снощи близо до столицата Мексико, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

37-годишният Висенте Антонио Бермудес, магистрат в град Толука, бил прострелян от упор в главата на излизане от дома му в близкия град Метепек, в щата Мексико. Той издъхнал в линейката на път към болницата.

Президентът Енрике Пеня Нието заяви в реч по телевизията, че е наредил на главния прокурор да разследва убийството, съобщи Ройтерс.

От март Висенте Бермудес се занимавал с федерални дела за наркотрафик в щата Мексико, където е затворът "Алтиплано" с най-строги мерки за сигурност. Той гледал няколко жалби, подадени от адвокати на главатаря на картела "Синалоа" - Хоакин "Ел Чапо" Гусман, и на Мигел Тревино, бившия главатар на картела "Сетас".

Тревино е в затвора "Алтиплано", а Гусман е в затвор в град Сиудад Хуарес, до границата със САЩ, където очаква екстрадиция. Адвокатите на Гусман внесоха множество жалби с цел да предотвратят екстрадицията, но според представители на мексиканското правителство Гусман ще бъде екстрадиран в САЩ в началото на 2017 г.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
18912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини