Отвлеченият син на мексиканския наркобарон Хоакин Гусман е освободен

  • 21 август 2016 07:12

  • 6817
  • 0
Отвлеченият син на мексиканския наркобарон Хоакин Гусман е освободен
©

Синът на мексиканския наркобарон Хоакин Гусман (Ел Чапо) - Хесус Гусман, който в понеделник беше отвлечен в морския курорт Пуерто Валярта, е бил освободен в петък вечерта, съобщи вчера за Франс прес семейството му. Освободени са били още петима души, похитени заедно с Хесус от бара на ресторант в скъп квартал на града, каза член на семейството, пожелал да запази анонимност.

През цялото време преговаряхме и сега те са свободни и са добре, обясни той. Мексиканските съдебни власти не пожелаха да потвърдят пред АФП информацията за освобождаването и само казаха, че разследването продължава. 22-годишният Хесус Гусман, син на шефа на наркокартела "Синалоа" от първия му брак, беше отвлечен от въоръжени мъже от съперническия картел "Халиско Ново поколение", чието влияние в последните години нараства, припомня БТА.

Похищението породи опасения от война между двата наркокартела. Мексиканските власти изпратиха подкрепления в няколко щата в района, за да предотвратят подобно развитие на събитията. Понастоящем Ел Чапо се намира в затвор в Сиудад Хуарес в очакване на евентуалната си екстрадиция в САЩ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини