Заловиха импрегниран кокаин в ориз на път за Европа

  • 24 септември 2015 18:01

  • 4623
  • 2
Заловиха импрегниран кокаин в ориз на път за Европа
©

Наркотрафиканти изумиха с изобретателност аржентински митничари, след като заловиха 30 кг кокаин, който е бил импрегниран в ориз, съобщи "Ройтерс". Полицейските кучетата надушили дрогата, предназначена да достигне Европа през Африка. Специалисти коментират, че за първи път виждат наркотици да са скрити по подобен начин.

Шефът на аржентинската служба за борба с наркотрафика Гилермо Гонсалес коментира, че изобретателните наркотрафиканти са накиснали ориза във вода, примесена с кокаин. След изпаряването на водата, кокаинът е останал импрегниран в оризовите зърна. „Това е нов метод”, коментира Гонсалес, цитиран от БТВ.

Трафикантите са възнамерявали, след като пратката стигне дестинацията си, вместо да извлекат кокаина с химикал, направо да смелят оризовите зърна и да продават пудрата като кокаин.

Дванадесет заподозрени аржентинци и колумбийци са били задържани по време на операцията с кодово название „Бял ориз”. Схемата е била разкрита на 17 септември, след като митнически кучета подушили дрогата в пратка от 50-килограмови пакети с ориз в склад близо до пристанищния град Росарио. Разкритието е било държано в тайна в продължение на седмица, докато агентите издирвали някои от заподозрени. Планът бил оризът да бъде откаран в Гвинея-Бисау - бивша португалска колония, смятана за първата „наркодържава” в Африка, и оттам - в Европа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4623 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.25 | 14:06

2
Нова пратка за Вип Брадър 2015
Некой

2015.09.25 | 14:06

1
Те и с кафето го правеха с години..

Добави коментар

Водещи новини