Наследничката на Меркел отбягва слуховете, че ръководната ѝ позиция може да бъде оспорена

  • 22 ноември 2019 07:54

  • 615
  • 0
Наследничката на Меркел отбягва слуховете, че ръководната ѝ позиция може да бъде оспорена
©

Наследничката на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Анегрет Крамп-Каренбауер отбягва слуховете, че председателската й роля в Християндемократическия съюз може да бъде оспорена. От средите на ХДС се чуха предупреждения, че в навечерието на започващия днес партиен конгрес се предприемат ходове за отслабване на позициите на Крамп-Каренбауер, предаде ДПА.

Вчера наследничката на Меркел призова ХДС да се въздържа на този етап от дебати за лидерския пост. Сега партията трябва да се съсредоточи върху политическите въпроси, за да знаят избирателите какви идеи защитава ХДС, каза Крамп-Каренбауер пред новинарския канал Ен Те Фау.

В друго интервю, също излъчено вчера, този път за обществената телевизия АРД, тя заяви, че е "уверен лидер".

"И не бих била такъв, ако не оставях никакво поле за дискусии или за изява на силните членове (на партията) и на силните делегати (на конгреса)", каза Крамп-Каренбауер.

Също вчера основният й съперник Фридрих Мерц отхвърли спекулациите, че възнамерява да оглави бунт срещу Крамп-Каренбауер на партийния конгрес в Лайпциг.
"На тази партийна конференция няма да вземаме никакви решения за лидерския пост, няма и да водим никакви дискусии по този въпрос", каза той в интервю за вестниците от медийната група "Функе".

Заместник-председателят на ХДС Армин Лашет, за когото също се твърди, че има аспирации към лидерския пост, изтъкна подкрепата си за Крамп-Каренбауер. Пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг" той я определи като "опитен и силен политик, нагърбил се с нелека задача".

Последвайте канала на

БТА
615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини