Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели изборите

  • 21 ноември 2019 14:55

  • 420
  • 0
Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели изборите
© Getty Images/Guliver

Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори на 12 декември, предаде Асошиейтед прес.

Опозиционната партия представя днес подробната си предизборна програма. В нея има обещания за увеличаване на обществените разходи и за засилване на ролята на държавата при предоставянето на жилища, в сферата на транспорта и предоставянето на битови услуги. Партията предвижда увеличение на годишните обществени разходи с 82,9 милиарда паунда до финансовата 2023/2024 г. в случай на изборна победа, отбелязва Ройтерс.

Лидерът на британските лейбъристи: Ще национализираме телекома

Лейбъристите, които са в опозиция от 2010 г., направиха рязък завой наляво под ръководството на Джереми Корбин след центристките години при бившите премиери Тони Блеър и Гордън Браун.

Партията обяви, че в програмата й се съдържа обещание за построяването на 150 000 нови домове, които да бъдат давани под наем на хора с нужда от жилище. Лейбъристите обещават и създаването на стотици хиляди "зелени работни места" с цел борба срещу климатичните промени чрез употреба на възобновяеми енергийни източници и намаляване на въглеродните емисии.

Лейбъристката партия обещава и безплатен достъп до интернет за всички домакинства и компании във Великобритания.

Британските лейбъристите обещаха безплатен високоскоростен нет за всички

Премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е от Консервативната партия разкритикува лейбъристите в планове за безразсъдно харчене на обществени средства и старомодни социалистически идеи. Консерваторите обаче също обещават повече пари за инфраструктура, здравеопазване и обществени услуги, ако спечелят изборите, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

БТА
420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини