Арестуваха предполагаем посредник в убийството на журналистката Каруана Галиция

  • 19 ноември 2019 15:09

  • 627
  • 0
Арестуваха предполагаем посредник в убийството на журналистката Каруана Галиция
© Getty Images/Guliver

В Малта в четвъртък е бил арестуван мъж по подозрение, че е бил посредник в убийството на местната журналистка Дафне Каруана Галиция, съобщи днес полицейски източник, цитиран от Ройтерс.

Смята се, че задържаният е свързал поръчителя на убийството на журналистката с мъжа, който е заподозрян в извършването му, както и с хората, които са помогнали за набавяне на взривното устройство за престъплението. Вестник "Таймс ъв Малта" пише днес, че правителството обмисля да помилва посредника, ако той помогне за задържането на поръчителя на убийството.

В Малта беше почетена паметта на убитата журналистка Каруана Галиция

Малтийският премиер Джоузеф Мускат потвърди ареста на неназования мъж и че той може да бъде освободен от отговорност, ако предостави информация, която да доведе до задържането на поръчителя на бомбения атентат през октомври 2017 г., съобщиха ДПА и Асошиейтед прес. Заподозреният е бил арестуван за пране на пари миналия четвъртък от полицията в Малта в сътрудничество с Интерпол и сега е държан при "изключителни" мерки за сигурност, каза още премиерът.

Каруана Галиция беше автор на блог, в който обвиняваше в корупция и подкопаване на демокрацията малтийски политици от целия спектър. Тя беше убита от поставена в колата й бомба близо до малтийската столица Валета през октомври 2017 година. Гибелта ѝ шокира Европа и повдигна въпроси за върховенството на закона на средиземноморския остров. През декември 2017 г. бяха заловени трима предполагаеми извършители на атентата, но възложителят на убийството още не е идентифициран, припомниха агенциите.

Свободата на медиите и журналистите в ЕС е заплашена, отчита ЕП

Последвайте канала на

Novini.bg
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини