Във Великобритания отдават почит на загиналите във войните

  • 10 ноември 2019 16:27

  • 510
  • 3
© Getty (архив)

Ежегодната церемония в памет на загиналите във войните се състоя днес във Великобритания. Във възпоменателните прояви по случай така наречения Ден за възпоменание се включиха кралица Елизабет и други представители на кралското семейство, а политическите лидери прекъснаха кампанията си за изборите на 12 декември, предаде АП.

Кралицата, облечена в черно, гледаше от балкон, докато синът ѝ и престолонаследник принц Чарлз полагаше венец пред паметника на незнайния воин.

Деветдесет и три годишната кралица лично изпълняваше ритуала за полагане на венец през по-голямата част от 67-те години, откакто е на трона, но вече се отказа от някои свои публични задължения. От името на 98-годишния й съпруг принц Филип венец положи негов приближен.

Церемонията по традиция се провежда всяка година в най-близката неделя до годишнината от края на Първата световна война, която приключва на 11 ноември 1918 г. В нея се почитат загиналите воини както в тази война, така и във всички след нея.

Премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин и други политически лидери прекъснаха кампанията си, за да участват в церемонията.

Но политиците не изоставиха напълно политическата надпревара, отбелязва АП. В посланието си по случай днешния Ден за възпоменание премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че консервативното правителство е създало Служба по въпросите на ветераните в израз на ангажимента на министър-председателя към хората, служили в британската армия.

В своето послание Корбин заяви, че военнослужещите се сблъскват с орязване на възнаграждения, занемарен жилищен фонд и се тревожат, че децата им са оставени без подкрепата, от която се нуждаят.

Подобни церемонии имаше и в десетки по-големи и по-малки градове в цяла Великобритания и британските военни бази зад граница.

Последвайте канала на

БТА
510 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
нямат

2019.11.11 | 10:02

3

нямат една война водена на тяхна теротирия. всичките са им завоевателни и експанзионистични. винаги на чужда теротория и с чужди ръце ако може. и за чужда сметка. много хитри.

X

2019.11.10 | 20:33

2

DREME MI NA SAIDERA.

Ана Тема,краваре!

2019.11.10 | 17:55

1

.....във войните, които ингилизите подпалиха по Света.
Анатема!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини