Полша експулсира шведски неонацист

  • 08 ноември 2019 16:42

  • 342
  • 2
Полша експулсира шведски неонацист
© Pixabay

Полша експулсира в Швеция шведски гражданин, обвинен в принадлежност към неонацистко движение и осъждан в миналото заради бомбени атаки срещу центрове за бежанци, предаде Франс прес.

Според полските специални служби присъствието на шведа Антон Т. представлява сериозна, реална и непосредствена заплаха за сигурността и обществения ред в Полша. Той бил член на неонацисткото Северно движение за съпротива, чиято цел е да създаде чрез референдум националсоциалистическа северноевропейска република.

В миналото шведът е бил осъден в родината си на година и половина затвор за участие в атентати, включително със самоделни бомби, срещу приемни центрове за бежанци в Гьотеборг.

В Полша шведът дошъл, за да премине паравоенно обучение за боравене с оръжие, идентично с използваното от Брентън Тарант, който нападна джамии в новозеландския град Крайстчърч, твърдят полските специални служби.

При атаките, извършени от Тарант през март, бяха убити 51 души, а нападателят ги излъчи директно в социалните мрежи.

Последвайте канала на

БТА
342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...

2019.11.08 | 17:19

2

Неграмотните черни престъпници в приемните центрове са черно злато на крайнолевите откачалки. Все пак някой трябва да прави деца на жените там, защото от пед....ия вече няма мъже.

никой

2019.11.08 | 16:56

1

никой не говори колко християни избиха в ливан, сирия и ирак ислямските главорези. а в дома си като не ги искаш си неонацист. педалски съюз.

Добави коментар

Водещи новини