Започна разтурване на имигрантски лагери в Париж

  • 07 ноември 2019 09:51

  • 769
  • 2
Започна разтурване на имигрантски лагери в Париж
© Getty (архив)

Френската полиция започна тази сутрин мащабна операция за премахване на два лагера в североизточната част на Париж, обитавани от 600 до 1200 имигранти, предаде Франс прес.

Около 600 полицаи придружиха нелегалните имигранти, настанили се в импровизирани палатки близо до столичното околовръстно шосе, до автобусите, с които ги откараха във физкултурни салони и центрове за настаняване в района.

"Студено е и вали. Не зная къде отивам, но ще ида там с удоволствие, защото довечера ще имам покрив над главата", споделя 32-годишната Ава от Кот д'Ивоар, пристигнала във Франция преди година и неуспяла досега да си намери подслон.

Операцията, най-мащабна за френската столица поне от година насам, се провежда в момент, когато вътрешният министър Кристоф Кастанер втвърдява тона, говорейки за миграционната политика. Вчера той увери, че всички лагери в североизточната част на Париж ще бъдат евакуирани до края на годината. "Тази операция не е случайна - решението е взето в изпълнение на правителствения план", отбеляза полицейският префект на Париж Дидие Лалман.

Последвайте канала на

БТА
769 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
k

2019.11.07 | 16:33

2

А тук факултето и не само кога?

2019.11.07 | 14:50

1

Е няма проблем, нали Макарончо предпочита емигранти от Котдивуар пред българи и румънци, все ше се оправят. Да ги настани в Елисейския дворец там има бая място.

Добави коментар

Водещи новини