Ердоган заминава на посещение в Унгария

  • 06 ноември 2019 20:38

  • 621
  • 2
Ердоган заминава на посещение в Унгария
©

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава утре на посещение в Унгария, за да присъства на четвъртото заседание на двустранния Съвет за стратегическо сътрудничество на високо равнище, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

В разпространено днес съобщение турското президентство съобщи, че като част от визитата Ердоган ще се срещне с унгарския си колега Янош Адер.

Турският президент и унгарският министър-председател Виктор Орбан ще председателстват заседанието на Съвета за стратегическо сътрудничество на високо равнище.

"По време на разговорите ще бъдат обсъдени всички аспекти на отношенията между Турция и Унгария и ще бъдат обменени мнения по регионални и международни въпроси", посочи президентството.

В рамките на заседанието на Съвета ще бъдат подписани няколко споразумения и документи, насочени към допълнително засилване на сътрудничеството между двете страни, се посочва още в прессъобщението.

Ердоган и Орбан ще участват и в среща на бизнесмени от двете страни.

Турският президент ще посети също османската гробница Гюл Баба, която откри миналата година след реставрация съобразно протокол, подписан от Турция и Унгария през 2014 г., посочва агенцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
621 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.06 | 21:27

1

Нека да посети, какво са търсили в Унгария чак , ама там са видяли дървото.

2019.11.06 | 22:07

2

Много си неадекватен(а)

Добави коментар

Водещи новини