Столтенберг: НАТО запазва силната си подкрепа за Украйна

  • 06 ноември 2019 11:27

  • 276
  • 0
Столтенберг: НАТО запазва силната си подкрепа за Украйна
© Getty Images/Guliver

Всички 29 държави от НАТО запазват силната си подкрепа за Украйна. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред журналисти днес, часове след разпространяването на нови свидетелства от посланика на САЩ в ЕС Гордън Сандланд за обвързване на подкрепата от Вашингтон за Киев с разследване на украинските власти срещу политически съперници на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Няма да се произнасям по въпроси, свързани с вътрешната политика на САЩ, както и по процеси в Конгреса. Северноатлантическият съвет (посланиците на държавите от НАТО) посети Киев преди седмица, допълни Столтенберг.

Той посочи, че посланиците са изразили силна подкрепа за украинските власти. По неговите думи се обмисля как помощта за Украйна да бъде увеличена.

Според разпространените свидетелства на посланик Сандланд, той казал на високопоставен украински представител, че военната помощ от САЩ няма да бъде отпусната, докато Украйна не направи "изявление срещу корупцията". Сандланд е сред свидетелите в процедурата за отстраняване на президента Тръмп от поста заради телефонен разговор с украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

В този разговор Тръмп и Зеленски обсъждат работата на украинската прокуратура и военната помощ от Вашингтон за Украйна. Разговорът засяга разследването срещу Хънтър Байдън - син на вероятния съперник на Тръмп в предстоящите президентски избори в САЩ Джо Байдън. Хънтър Байдън е бил в борда на директорите на украинска газова компания, разследвана за корупция.

Последвайте канала на

БТА
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини