Емил Радев: ЕС ще засили още повече контрола по външните граници

  • 05 ноември 2019 12:24

  • 271
  • 1
Емил Радев: ЕС ще засили още повече контрола по външните граници
© ПП ГЕРБ

Контролът по външните граници на ЕС ще бъде засилен още повече, каза днес във Варна евродепутатът от ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

По думите му една от стъпките в тази посока ще бъде свързването на отделните действащи информационни системи - Шенгенската, визовата и Евродак. Новите системи вход-изход ще направят много по-сигурни европейските граници и ще позволят по-качествено да се засичат фалшиви документи и опити да се влиза с една самоличност и да се излиза с друга, обясни Радев.

По думите му от особено значение е и фактът, че ще може да се проследяват бързо и биометричните данни на проверяваните.

Продължава и укрепването на европейската гранична и брегова охрана, чийто състав трябва да стигне до 10 000 служители, каза още Радев. Той посочи, че България и в момента прилага европейските правила, има достъп до всички данни и използва наличните информационни системи, включително Шенгенската.

Във Варна днес Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) направи дарение от книги на Регионалната библиотека в крайморския град. Благотворителният му жест е по случай Деня на будителите 1 ноември.

Радев, който е посланик на библиотеките, дарява книги на варненската културна институция за седма година. Този път той бе акцентирал върху българските автори, които според него стават все по-търсени.

Последвайте канала на

БТА
271 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2019.11.05 | 19:08

1

Най-добрите оферти за мъже! красиви момичета ви очакват на --- www.XXdate.pw

Добави коментар

Водещи новини