Фараж към Джонсън: Скъсай сделката за Брекзит и да се съюзим за изборите

  • 01 ноември 2019 15:23

  • 3348
  • 0
Фараж към Джонсън: Скъсай сделката за Брекзит и да се съюзим за изборите
© Getty Images/Guliver

Лидерът на британската Партия на Брекзита (ПБ) Найджъл Фараж призова днес премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да се откаже от, по думите му, лошата сделка с Брюксел за излизането на страната от Европейския съюз и за изборите на 12 декември да се съгласи на алианс за напускане на ЕС, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Като лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Фараж принуди тогавашния премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да насрочи референдум за членството на Великобритания в съюза, а след това бе активен участник в кампанията за излизането от блока.

Той даде на Джонсън срок да изпълни исканията му до 14 ноември. Ако правителството не се съгласи, тогава ПБ ще бъде единствената партия на тези избори, която в действителност представлява Брекзит", каза Фараж пред репортери в Лондон. Той се закани, че в такъв случай партията му "ще се бори за всяко място в Англия, Шотландия и Уелс" и е готова за това.

По думите на Найджъл Фараж нито една политическа сила, включително неговата, няма монопол върху Брекзит, а предлаганият алианс ще спечели мнозинство в парламента на партиите против оставането в ЕС.

Управляващите консерватори предупредиха, че гласуването за ПБ може да изведе на власт лейбъристите на Джереми Корбин и да осуети излизането от ЕС.

"Вотът за Фараж е риск Джереми Корбин да влезе през задната врата на Даунинг стрийт 10", заявява в електронно писмо председателят на Консервативната партия Джеймс Клевърли. По думите му такова гласуване няма да осигури Брекзит, а ще доведе до нов неработещ парламент

Последвайте канала на

Калина Христова
3348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини