ООН търси страна домакин за международната конференция за климата

  • 31 октомври 2019 08:24

  • 312
  • 2
ООН търси страна домакин за международната конференция за климата
© Getty Images

Решението на Чили да се откаже да бъде домакин на климатична конференция на ООН принуди организаторите да се опитват за втори път да намерят място за провеждане на глобалната среща, предаде Асошиейтед прес.

Годишната конференция на ООН се превърна във водещо място, на което правителствата да координират усилията си за борба с климатичните промени. Първоначално се очакваше домакин да бъде Бразилия, но тя се отказа миналата година след избирането на десния президент Жаир Болсонаро. Чили отмени плановете си за домакинство заради протестите.

До началната дата на конференцията остава малко повече от месец, отбелязва АП. Догодина ще има среща на високо равнище, на която страните по света ще бъдат призовани да увеличат поетите ангажименти за намаляване на емисиите на газове с парников ефект.
 

Последвайте канала на

БТА
312 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да

2019.10.31 | 11:55

2

да идат у грета тунберг. да се срещнат в пещерите, да идат със салове и коне, да се осветляват на свещи, да спят по поляните и да ядат каквото намерят в гората.

Stamatis

2019.10.31 | 09:29

1

Да дойдат у нас, тук я се съберат 200-300 души да протестират я не! Ще си изкарат перфектно и няма кой да и притеснява под прозорците!

Добави коментар

Водещи новини