Заподозреният за нападението срещу джамия във Франция искал да отмъсти за пожара в "Нотр Дам"

  • 29 октомври 2019 21:32

  • 975
  • 0
Заподозреният за нападението срещу джамия във Франция искал да отмъсти за пожара в "Нотр Дам"
© Getty Images/Guliver (архив)

Мъжът, заподозрян за нападението срещу джамията в Южна Франция вчера, при което двама възрастни бяха тежко ранени, казал на следователите, че искал да отмъсти за опустошителния пожар в парижката катедрала "Нотр Дам", предаде ДПА, като се позова на прокурор.

Заподозреният бил убеден, че мюсюлманите са отговорни за пожара, каза прокурор Марк Марие.

Разследващите смятат, че при пожара в "Нотр Дам" става дума за случаен инцидент.

Според Марие по време на разпита му 84-годишният Клод Сенке признал, че е опитал да подпали вратата на джамията, както и един автомобил, но отрекъл да е имал намерение да убива някого, посочва Франс прес.

Разпитът му повдигна въпроси за психичното му здраве, поради което той е беше прегледан от психиатър, за да се установи дали е способен да отговаря за действията си, каза прокурорът.

Двамата пострадали все още са в болница и макар и животът им да не е в опасност, вероятно ще имат трайни увреждания, заяви Марие.

През 2015 г. Сенке се явил на регионалните избори като кандидат на френската крайнодясна партия "Национален фронт" (сега "Национален сбор").

Според евродепутатът от "Национален сбор" Жордан Бардела Сенке не е член на партията още от 2015 г., когато бил изгонен.

Последвайте канала на

БТА
975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини