Шарл Мишел ще ръководи правителството на Белгия още най-много седмица

  • 25 октомври 2019 12:51

  • 201
  • 0
 Шарл Мишел ще ръководи правителството на Белгия още най-много седмица
© Getty (архив)

Служебният премиер на Белгия Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в е заявил на своите заместници, че може да остане на поста най-късно до началото на ноември, съобщиха местни медии.

Мишел бе избран за председател на Европейския съвет и ще оглави институцията от 1 декември. Той желае да разполага с един месец, за да се подготви за новото си работно място. От 2014 г. Мишел е начело на белгийското правителство, което през декември миналата година подаде оставка и продължи да управлява в качеството на служебен кабинет. От изборите през май тази година белгийските партии отново не са в състояние да излъчат следващото федерално правителство и преговорите по същество още не са започнали.

Като председател на Европейския съвет Мишел ще има мандат от две години и половина, с възможност за едно удължаване със същия срок. Досегашният председател на Европейския съвет Доналд Туск се очаква да оглави Европейската народна партия.

Последвайте канала на

201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини