Британски политици са разтресени от трагедията в Есекс

  • 23 октомври 2019 13:20

  • 1994
  • 0
Британски политици са разтресени от трагедията в Есекс
© Getty (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е заявил, че е потресен от новината за 39-те тела, намерени в камион в югоизточното  английско графство, предаде Ройтерс.

"Потресен съм от трагичния инцидент. Получавам редовни доклади от вътрешното министерство и ще работим в тясна връзка с полицията на Есекс, за да се установи какво се е случило. Мислено съм с всички, които са загубили живота си и с техните близки", е посочил той.

Британският вътрешен министър Прити Пател заяви, че е шокирана и покрусена. "Полицията на Есекс е арестувала едно лице и трябва да й дадем възможността да проведе разследването си", написа тя в Туитър, цитирана от БТА.

Подобни изказания са направили и лидерът на северноирландската Демократическа юнионистична партия Арлийн Фостър, и опозиционни политици.

По-рано бе съобщено, че по първоначални данни от разследването камионът е дошъл от България и е влязъл във Великобритания на 19 октомври през западното пристанище Холихед. Шофьорът (25 г.) от Северна Ирландия е арестуван.

Последвайте канала на

1994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини