Педро Санчес посети Барселона

  • 21 октомври 2019 19:47

  • 533
  • 0
Педро Санчес посети Барселона
© gettyimages (архив)

И.д. министър-председател на Испания Педро Санчес посети днес Барселона след седмица на протести на каталунските сепаратисти, като игнорира призивите за среща с подкрепящите независимостта местни водачи и обвини лидера на областта Ким Тора, че не е изпълнил задълженията си за възстановяването на реда, предаде Ройтерс.

При посещението си в регионалната столица Педро Санчес бе посрещнат от стотици мирни демонстранти, които пееха каталунския химн и издигаха плакати, които го призоваваха "да седне и да разговаря" с местното правителство. Барселона стана арена на седем последователни нощи на протести, често съпроводени с протести, последвали осъждането миналата седмица на девет лидери на каталунските сепаратисти, признати за виновни в подстрекаване към размирици за водещата си роля в неуспешния опит за отделяне на областта през 2017 г.

Санчес не прие предложението на лидера на Каталуния Ким Тора за преговори в Барселона, предаде БТА, цитирайки ТАСС. Преди визитата си, предприета с цел да се срещне със служители на силите за сигурност и полицията, ранени при протестите, Санчес обвини Тора, че не е успял да изпълни задълженията си, да защити обществената сигурност и да гарантира хармонични взаимоотношения между привържениците и противниците на независимостта.

Придружаван от министъра на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка Санчес посети местната централа на националната полиция и болниците, където се срещна със служители на силите на реда, пострадали при протестите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини