ЕК обмисля отлагане на Брекзит

  • 21 октомври 2019 15:46

  • 1374
  • 0
ЕК обмисля отлагане на Брекзит
© Getty (архив)

Европейската комисия обмисля да отложи Брекзит, написа лондонският в. Гардиън.

Според представител на органа на изпълнителната власт на блока в Брюксел се е обсъждала идеята Обединеното кралство да напусне блока на друга дата. Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск днес е заявил, че е получил двете писма от премиера в Лондон Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и уведомил държавниците от останалите 27 страни от блока. Подобни действия е предприл и главният преговарящ за британското напускане на ЕС от страна на Брюксел Мишел Барние. Френският дипломат е посочил, че е препратил писмата на министър-председателя до посланиците на 27-те в ЕС.

Междувременно германският финансов министър Петер Алтмайер е посочил, че Брюксел може да отложи Брекзит. "Това е мое лично мнение", е допълнил членът на кабинета на канцлера в Берлин Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Малко над 50% от участниците в проведения на 23 юни 2016 г. референдум са се обявили Британия да излезе от ЕС (Обединеното кралство е станало член на блока на 1 януари 1973 г.). Първата дата, на която се очакваше Брекзит да стане факт е била 29 март 2019 г. По-късно излизането на Острова е било отложено за 31 октомври 2019 г.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини