Британският парламент поиска нов анализ за Брекзит преди ключово гласуване

  • 18 октомври 2019 12:10

  • 684
  • 0
 Британският парламент поиска нов анализ за Брекзит преди ключово гласуване
© Novini.bg

Комисията по финансови въпроси в британския парламент поиска министерството на финансите да представи нови икономически прогнози за цената на Брекзит съгласно новата сделка, договорена от министър-председателя Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, преди депутатите да гласуват по нея утре, предаде Ройтерс.

"Неприемливо е, че комисията не е получила тази информация от финансовото министерство. Това изглежда е опит да се избегне обстойно проучване", заяви и. д. председател на комисията Катрин Маккинъл в писмо до финансовия министър Саджид Джавид. Вчера Джавид каза, че няма намерение да актуализира прогнозите на финансовото министерство за цената на Брекзит, представени за последно през ноември 2018 г.

След като получи подкрепата на лидерите от Европейския съюз за новата си сделка за излизането на Великобритания, британският премиер се върна в Лондон, за да се опита да осигури подкрепата на парламента. Очаква се той да има напрегнат ден днес в опит да убеди депутатите да гласуват в подкрепа на неговата сделка.

Външният министър Доминик Рааб от рано сутринта призоваваше за подкрепа. "Сега имаме истинска възможност да осъществим Брекзит в съответствие с референдума, да се придвижим напред като правителство, а мисля и като страна, и да разпръснем облаците на Брекзит", заяви Рааб пред Би Би Си. По думите му правителството не се е отказало от надеждата да спечели подкрепата на своя северноирландски съюзник - Демократичната юнионистка партия, която отхвърля новата сделка.

Последвайте канала на

684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини