Борис Джонсън в Брюксел: Тук командва Жан-Клод Юнкер

  • 17 октомври 2019 16:38

  • 2270
  • 1
Борис Джонсън в Брюксел: Тук командва Жан-Клод Юнкер
© Getty (архив)

Тук командва председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, е казал британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е в Брюксел, предаде Би Би Си.

Министър-председателят на Обединеното кралство е пристигнал днес в европейската столица часове след обявяването на новината за споразумението за Брекзит. Той и ръководителят на органа на изпълнителната власт на 28-те са дали съвместна пресконференция в централата на ЕК.

"Ние днес постигнахме споразумение. Сделката е доказателство за нашата добра воля и е плод на нашите усилия. Споразумението дава сигурност и на британците, и на европейците, там където обикновените хора не се чувстват сигурни заради Брекзит. Аз се радвам за постигнатата сделка. Но фактът за Брекзит ме натъжава", е казал бившият премиер на Люксембург.

"Ние сме европейска държава", е заявил в отговор стопанинът на "Даунинг стрийт" 10. "Ние сме приятели и стабилен партньор на Европа и ще останем такива и след излизването ни от блока (очаквано на 31 октомври)", е посочил още премиерът в Лондон. Джонсън също е изразил готовността на страната му да сътрудничи с 27-те  в икономиката, сферата на сигурността и други области.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
педал

2019.10.17 | 16:59

1

педали и бездетни откачалки, слуги на корпорациите водят ес към черна дупка.

Добави коментар

Водещи новини