Борис Джонсън вижда шанс за нова сделка за Брекзит, но сделка още няма

  • 16 октомври 2019 19:32

  • 638
  • 1
Борис Джонсън вижда шанс за нова сделка за Брекзит, но сделка още няма
© Getty Images/Guliver (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е казал на своите водещи министри, че вижда шанс за договаряне на нова сделка за Брекзит с Европейския съюз, но сделка още не е сключена, заяви негов говорител, цитран от Ройтерс.

Остават важни въпроси за договаряне, добави говорителят, като уточни, че в ход са преговори със северноирландската Демократична юнионистка партия.

Премиерът информира кабинета за напредъка на текущите преговори за Брекзит, като каза, че има шанс за договаряне на добра сделка, но още не сме стигнали дотам и остават нерешени важни въпроси, заяви говорителят.

След заседанието на кабинета Джонсън отиде на среща с депутатите консерватори от комитета 1922.

В Брюксел финландският премиер Анти Рине, чиято страна заема председателството на ЕС, заяви, че все още се надява за сделка в последния момент, за да бъде избегнат твърд Брекзит, който по дучмите му ще навреди на живота на европейците дълго след това, и добави, че сделката е изключително трудна, но все още възможна, и че е възможно "техническо", сиреч много кратко отлагане на датата за Брекзит 31 октомври.

Последвайте канала на

БТА
638 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ами той

2019.10.16 | 20:37

1

Този човек наистина не знае какво точно иска??!!

Добави коментар

Водещи новини