26 години затвор за бежанеца, ранил американци в Амстердам преди година

  • 15 октомври 2019 10:25

  • 473
  • 2
26 години затвор за бежанеца, ранил американци в Амстердам преди година
© Getty (архив)

26 години затвор е получил бежанецът от Афганистан в Холандия, наречен Джауед С., предадоха местни медии.

Мъжът е бил признат да виновен по обвинения в тероризъм и умишлено нанасяне на тежка и средна телесни повреди от съд в Амстердам вчера. Търсилият убежище в западноевропейската монархия мъж е извършил нападение в района на централната железопътна гара в столицата на Кралство Нидерландия през август 2018 г. При атаката са пострадали двама американски граждани, а при полицейската операция по задържането на терориста служителите на реда са употребили оръжие и Джауед С. е бил ранен.

Афганистанецът е бил задължен да плати парични обезщетения на пострадалите. На единия от ранените, за когото лекарите са сметнали, че ще остане прикован към инвалидната количка до края на дните си, азиатецът трябва да преведе 26 милиона евро, а на другия ранен – 38 000 евро.

"Целта на моята атаката бяха холандци", е посочил Джауед С. след произнасянето на присъдата. "Аз отмъщавах за карикатурните гаври с основателя на исляма – пророка Мохамед", е посочил още той

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
473 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гл. шеф. тайно разузнаване.

2019.10.15 | 17:30

2

до. цял свят от гл. шеф на тайно разузнаване. получихме информация за нашият румен крумов йорданов гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник 10. че съседите и свойте на румен искалиса да вкарат румен в психото. и в ареста. колко години термозите румен психическо. с заснетите матреяли ще съдиме всички. румен беше превзет от сенчестите. до всички правеителства. дасе вземат присърце за г. сенчести. дасе заловят. и съдят тези с уредите. защото бедите са много от тези сенчести в българия. който се занимава от днес нататак с румен с заснетите матреяли ще съдиме всички до един. 10 г румен го плашите по враждите и вечер в тях. стига ви толкова. срамота. и сега искате да вкарате румен в психото и в ареста. срамота.

а тука

2019.10.15 | 11:27

1

а тука за убийство на българин - 10 години ако си от англонаглите . в бяла - 3 ако си от кафявата чума.

Добави коментар

Водещи новини