Великобритания и Чехия спряха издаването на нови лицензи за продажби на оръжия на Турция

  • 15 октомври 2019 07:32

  • 996
  • 2
Великобритания и Чехия спряха издаването на нови лицензи за продажби на оръжия на Турция
© Getty Images

Обединеното кралство преразглежда всички лицензи за износ на оръжия на Турция, подложена на растящ натиск заради военната офанзива в северна Сирия, предаде Ройтерс, като цитира британския вестник "Файненшъл таймс".

Британските министри спряха издаването на нови лицензи за оръжейни продажби на Турция, докато завърши преразглеждането, добавя вестникът.

Италия, която е най-големият износител на оръжия за Турция за миналата година, също се присъедини към забраната за продажба на оръжия и боеприпаси на Анкара, след като в края на миналата седмица Франция и Германия спряха оръжейния износ.

И Испания е готова да забрани оръжейния износ за Анкара.

Чехия се присъедини към други европейски страни и също спря продажбите на оръжия и муниции за Турция заради настъплението й в северна Сирия, съобщи Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
996 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ще им

2019.10.15 | 10:08

2

ще им пръднат на уя европедалите. нали им строят заводи да стават по богати и по нагли.

Arsenal

2019.10.15 | 08:56

1

Турция произвежда 78 % от оръжията от които има нужда затова тези да си играят с глупости и най важното е когато усетят амбаргото произвеждат още повече собственни оръжия и заводи и жалко за тях че ще изгубят своя пазар в Турция ,Руските оръжия са по качесвенни и по ефтини

Добави коментар

Водещи новини