Борис Джонсън: Все още е възможно споразумение за Брекзит, но остава да се свърши значителна работа

  • 13 октомври 2019 20:10

  • 2323
  • 1
Борис Джонсън: Все още е възможно споразумение за Брекзит, но остава да се свърши значителна работа
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е съобщи на кабинета си, че все още е възможно да се постигне споразумение за Брекзит, но остава да се свърши значителна работа, каза негова говорителка, цитирана от Ройтерс и Франс прес.

"Премиерът информира кабинета за напредъка по протичащите преговори за Брекзит и повтори, че може да се види път към споразумение, но все още остава да се свърши значителна работа за постигането му и че трябва да запазим готовност да напуснем на 31 октомври", каза говорителката.

Главният преговарящ на ЕС за Брекзита Мишел Барние заяви, че остава да се свърши много работа и че преговорите с британския екип ще продължат утре.

Барние все пак определи като "конструктивни" преговорите, които се състояха този уикенд между Лондон и Брюксел, се казва в изявление на Европейската комисия, цитирано от Франс прес.

Барние информира тази вечер в Брюксел постоянните представители на 27-членки на ЕС за хода на преговорите с Великобритания. По-късно днес той ще направи същото за европейските депутати, а във вторник ще докладва и на външните министри на ЕС в Люксембург.

"Надеждата е, че британските преговарящи са проявили достатъчно гъвкавост, за да могат преговорите да продължат и бързо да приключат. Времето тече", заяви европейски източник.

Последвайте канала на

БТА
2323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.14 | 10:26

1

Да се махат!

Добави коментар

Водещи новини