Юнкер: Трябва да се удовлетвори евентуална британска молба за отлагане на Брекзита

  • 13 октомври 2019 20:06

  • 1070
  • 1
Юнкер: Трябва да се удовлетвори евентуална британска молба за отлагане на Брекзита
© Getty Images/Guliver (архив)

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви, че би било уместно да се удовлетвори молба за отлагане на Брекзита, ако британското правителство отправи такава, което според Юнкер все пак е слабо вероятно, предаде Франс прес.

"Ако британците поискат допълнително време, което вероятно няма да направят, според мен би било исторически нонсенс да им се откаже", каза Юнкер в интервю за австрийския в. "Куриер".

"Но аз определено не бих молил на колене за повече време. Това си е работа на британците", добави Юнкер, чийто мандат начело на Комисията изтича в края на този месец.

Планираната за 17 и 18 октомври среща на върха на ЕС е представяна като последен шанс да се избегне излизане на Великобритания от съюза без споразумение на 31 октомври, евентуално с трето отлагане на датата на Брекзита.

Юнкер заяви, че няма представа какво смята да направи британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, когато се срещне с европейските си колеги след няколко дни.

"В сравнение с британския парламент египетският Сфинкс е като отворена книга", коментира той.

Молба за ново отлагане на Брекзита трябва да бъде одобрена единодушно от останалите 27 членки на ЕС.

Последвайте канала на

БТА
1070 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.14 | 10:26

1

Никакво отлагане за тези смешници!

Добави коментар

Водещи новини