Преговарящите екипи за Брекзита ще работят през целия уикенд

  • 12 октомври 2019 20:08

  • 994
  • 1
Преговарящите екипи за Брекзита ще работят през целия уикенд
© Pixabay

Преговарящите екипи на Великобритания и ЕС за Брекзита ще работят целия уикенд, за да се опитат да постигнат споразумение преди срещата на върха на ЕС следващата седмица, предаде БТА, цитирайки АП.

Главният преговарящ на ЕС за Брекзита Мишел Барние одобри по-интензивни преговори, след като премиерите на Великобритания и Ирландия Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и Лио Варадкар заявиха, че виждат път за напредък по този въпрос след срещата им в четвъртък.

Вчера председателят на Европейския съвет Доналд Туск вече допусна възможността преговорите за Брекзита да продължат целия уикенд заради наближаващия форум на лидерите на ЕС, който започва в четвъртък.

Главният препъни-камък остава границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, която е единствената сухоземна граница на Великобритания с ЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
994 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въййй

2019.10.12 | 22:09

1

Урааааааааааааааа,браво много добре. Колко много се радваме всички ние за тази хубава новина. Нямам думи направо. Мале ,мале поне ще си заслужат парите ,поне една част от тях.

Добави коментар

Водещи новини