Задържаният за атаката с нож в Манчестър е обвинен в тероризъм

  • 11 октомври 2019 18:41

  • 849
  • 1
Задържаният за атаката с нож в Манчестър е обвинен в тероризъм
© gettyimages

Мъжът, задържан след серията от нападения с нож в търговски център в северния английски град Манчестър днес, е арестуван по обвинение в тероризъм, съобщи местната полиция, цитирана от АП.

Според заместник-полицейския началник на Голям Манчестър Ръс Джаксън властите не знаят какъв е мотивът за атаката на нападателя в мола "Арндейл" в центъра на града, но той е подбирал жертвите си "случайно, действал е брутално и, разбира се, това е било изключително травмиращо за всеки, който е станал свидетел" на деянието му. Според него ранените с нож са няколко души. Те са настанени в болница. Според местни медии един от тях е сериозно пострадал.

Мъжът влязъл в мола около 11:45 ч, въоръжен с голям нож. Двама невъоръжени полицаи обаче се изпречили пред него и той ги подгонил, а те поискали спешно помощ от колегите си. Според предварителните сведения нападателят е около 40-годишен.

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е каза, че е "шокиран от инцидента" и благодари на властите за професионалната им реакция. "Моите мисли са с пострадалите и засегнатите" от инцидента, се казва в негово изявление по случая, цитирано от ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.11 | 18:49

1

da ama nie pederasite niama da vi kajem koi ne zadarjaniat zashtoto ni e sram no vie nali se dosehtate tce tova e arabski manaf.

Добави коментар

Водещи новини