Екоактивисти блокираха централата на Би Би Си в Лондон

  • 11 октомври 2019 11:57

  • 164
  • 1
Екоактивисти блокираха централата на Би Би Си в Лондон
© Getty Images/Guliver (архив)

Протестиращите срещу климатичните промени от организацията "Бунт срещу унищожението" блокираха днес входа на централата на Би Би Си в Лондон. Те настояват медията "да каже цялата истина" в отразяването на темите за околната среда, предаде Ройтерс.

Събралите се пред сградата няколко десетки демонстранти носеха транспаранти с лозунги като "Планетата преди печалбите", развяваха знамена, пееха и скандираха.

Организацията призова "Би Би Си да изпълни изключително важния си морален дълг да каже на хората цялата истина за климата и извънредната ситуация с екологията".

Говорителка на Би Би Си отказа коментар.

"Бунт срещу унищожението" използва кампания на двуседмични граждански неподчинения, за да принуди правителствата да направят повече за борбата с парниковите емисии.

От началото на седмицата "Бунт срещу унищожението" предприе акции в няколко страни, сред които Великобритания, Германия, Австрия, Австралия, Франция и Нова Зеландия.

Полицията в Лондон извърши над 1000 ареста.

Последвайте канала на

Novini.bg
164 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гл. шеф. тайно разузнаване.

2019.10.11 | 14:22

1

до. цял свят. от гл шеф на тайно разузнаване получихме информация румен крумов йорданов . гр. кюстендил ул. гърлянски черешарник 10. че братму на нашият румен щял даго трови. и убие в софия и бият. и отвлечът. товае замесена и полицията в гр. кюстендил. да бият румен и отвлечът. по рейсове и на всякаде. от роми. и на негавата донка от деца. срамота. наивници.

Добави коментар

Водещи новини