ЕП отхвърли кандидатурата на Еманюел Макрон за еврокомисар

  • 10 октомври 2019 15:49

  • 726
  • 0
ЕП отхвърли кандидатурата на Еманюел Макрон за еврокомисар
16 52дни
© Getty (архив)

Европейският парламент е отхвърлил кандидатурата на Франция за еврокомисар Силви Гулар.

Законодателите на Европейския съюз не са одобрили  предложението на президента в Париж Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Заместник-председателят на националната банка на Франция е била номинирана да поеме ресора вътрешна търговия. Гулар обаче е била подложена на тежко изслушване заради съмнения за некомпетентност и конфликт на интереси. Тя е получила 82 гласа „против“, срещу 29 „за“ и един „въздържал се“, съобщи АФП, цитирана от БНР.

След гласуването Гулар каза, че си е взела бележка за отхвърлянето на нейната кандидатура в съответствие с демократичните норми. "Благодаря на президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и на бъдещия председател на Европейската комисия) Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е за тяхното доверие и на всички евродепутати, които гласуваха за мен", заяви тя.

Макрон заяви, че Гулар е станала жертва на "политическа игра, която засяга цялата Европейска комисия", предаде Ройтерс, цитирайки комюнике на Елисейския дворец. В текста пише, че френският президент ще постави въпроса пред бъдещия председател на ЕК и ще работи за това Франция да запази предвидения за нея ресор в новия състав на Комисията.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини