Германия засили охраната на синагогите след стрелбата в Хале

  • 09 октомври 2019 18:23

  • 458
  • 0
Германия засили охраната на синагогите след стрелбата в Хале
© gettyimages

Германската полиция засили охраната на синагогите в Берлин, Лайпциг, Дрезден, Франкфурт на Майн, както и в редица други градове в югозападната част на страната, съобщи вестник "Билд", цитиран от ТАСС.

Това бе реакцията на властите след днешнитe събития в източногерманския град Хале, където все още неизвестен брой нападатели откриха стрелба по местната синагога и по турска закусвалня за дюнери.

Досега е съобщено за двама убити при стрелбата в Хале. Преди малко бе съобщено и за двама ранени при предполагаемата терористична атака, които са настанени в Университетската болница в града. Според говорителя на болницата, цитиран от ДПА, единият пациент има огнестрелни рани и в момента го оперират. Той отказа да даде подробности за самоличността на ранените.

"Билд" съобщи, че един от нападателите в Хале е катастрофирал с кола, опитвайки се да се скрие. Според вестника автомобилът (вероятно откраднат) на нападателя се е блъснал в камион на федерално шосе В91 на около 40 км от Хале. На мястото е пристигнал полицейски спецотряд, а в багажника на колата е намерено оръжие. Шосето е затворено.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт спомена днес за "ужасните новини от Хале", но правителствени служители казаха, че засега не разполагат с информация за нападението, което вече бе поето от федералната прокуратура, която се занимава със случаите на тероризъм.

Последвайте канала на

Novini.bg
458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини