Арестуваха близо 60 екоактивисти в Мелбърн

  • 08 октомври 2019 11:33

  • 183
  • 0
Арестуваха близо 60 екоактивисти в Мелбърн
© Getty Images/Guliver

Полицията в австралийския щат Виктория арестува днес 59 участници в протест на природозащитното движение "Бунт срещу унищожението" ("Икстинкшън рибелиън") в Мелбърн, предаде ТАСС, като се позова на полицията.

Трийсет и пет от задържаните са глобени за неподчинение на полицейски служители. Останалите 24 са арестувани за оказване на съпротива на органите на реда, уточни полицията в пост в Туитър.

Протестите в петте най-големи града на Австралия - Сидни, Мелбърн, Аделаида, Брисбън и Пърт - са част от двуседмичната проява на движението "Икстинкшън ребелиън". Днес са задържани още трима участници в акцията в Сидни и един в Брисбън.

Протестиращите изтъкнаха, че проявите им са подчертано мирни, и призоваваха правителството да вземе спешни мерки за борба с климатичните промени. Те увериха, че ще продължат демонстрациите си до края на седмицата.

Основаната миналата година във Великобритания организация има филиали в около 50 страни. Вчера тя започна мащабна международна акция в защита на околната среда и биоразнообразието на планетата. Активистите й смятат да блокират улици и площади в 60 от най-големите градове на Земята. Първата поредица прояви се състояха вчера в Австралия; полицията в Сидни задържа към 30 души, които после бяха освободени без повдигане на обвинения.

Последвайте канала на

БТА
183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини