Първи случай на диагноза „психоза Брекзит“ диагностициран във Великобритания

  • 03 октомври 2019 06:16

  • 1824
  • 4
Първи случай на диагноза „психоза Брекзит“ диагностициран във Великобритания
© pixabay

Първи случай на "психоза Брекзит" са установили лекари в Обединеното кралство, съобщава British Medical Journal.

През лятото на 2016 г., три седмици след референдума в ЕС, 40-годишен мъж e приет в болница, след като психичното му здраве се влошиlo бързо след обявяването на резултатите, "със значителни опасения относно Брекзит", се посочва в публикацията.

"Той имаше слухови халюцинации и параноични, референтни, погрешни идентификации и причудливи заблуди", пише д-р Мохамед Зия Ул Хак Катшул от Института за психично здраве на Университета в Нотингам, който лекува мъжа.

След гласуването за Брекзит той "трудно се примири с политическите събития, случващи се около него. Той става все по-притеснен от расови инциденти". Човекът каза още, че "се срамува, че е британец. Аз съм в избирателен район, който отразява мнение, което не е за мен".

„Политическите събития могат да действат като основни психологически стресови фактори и да окажат значително влияние върху психичното здраве на хората, особено тези, които имат предразположение да развият психични заболявания“, казва д-р Хак, пише Монитор.

В информацията се посочва още, че мъжът е преживял подобен епизод 13 години по-рано след голям стрес, свързан с работата. Той също изпитва стрес, свързан с работата или семейството си, преди да стигне до „психозата Брекзит“, „което потенциално би могло да бъде фактор, който е допринесъл за това“.

Според д-р Хак пациентът се възстановява след две седмици след лечение с оланзапин, антипсихотик, използван за лечение на шизофрения и биполярно разстройство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1824 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
а

2019.10.03 | 14:45

4

Ако дойде да поживее малко тук и извънземни ще види, и динозаври, и феята на зъбките. Такъв стрес ще му докарат нашите политици.

И тук има откачалки

2019.10.03 | 08:28

1

с вирус "синята идея", трябва да ги избесим да не замърсяват околната среда.

к

2019.10.03 | 14:43

3

Вас червените само за това ви бива - да затриете инакомислещите и мислещите въобще. Защо не започнете със самите вас? Отървете ни от присъствието си и се приберете в матушка Путинландия.

мдам

2019.10.03 | 09:28

2

пише д-р Мохамед Зия Ул Хак Катшул от Института за психично здраве на Университета в Нотингам

Добави коментар

Водещи новини