Българин влиза за 9 години в италиански затвор заради опит за убийство

  • 29 септември 2019 08:08

  • 2227
  • 5
Българин влиза за 9 години в италиански затвор заради опит за убийство
© Getty (архив)

9 години и 4 месеца затвор получи 33-годишния българин Мартин Георгиев Асенов, обвинен в опит за убийство на 28-годишен наш сънародник. Решението е на съда в италианския град Лече. Заедно с Асенов е осъден и 53-годишният италианец Фердинандо Либрандо, който получи 14 г. и 8 месеца, предаде Дарик.

И двамата получиха присъди по съкратено съдебно следствие, затова наказанията им са с една трета по-ниски от предвидените от закона. Прокурорката по делото поиска по-високи присъди, но съдията Карло Кацела не е бил съгласен. Случаят, по който двамата бяха осъдени, датира от 22 април, или точно от католическия Великден. Действието се развива в Торе Сан Джовани, област Пулия.

Тогава дежурните на телефон 112 получили обаждане късно вечерта от жена, молеща за помощ, тъй като съпругът ѝ - 28-годишен българин, бил пребит. Когато властите пристигнали на мястото, заварили жертвата с кървящи рани по цялото тяло. След като бил откаран в болницата, се установило, че една от раните била от огнестрелно оръжие. По-късно се установило, че е от пистолет, собственост на Асенов.

Той насочил оръжието си и към карабинерите, които пристигнали да го арестуват. 33-годишният българин бил заловен след светкавично бързо разследване, докато италианецът Либрандо - едва месец след това. Властите определят действието на двамата като наказателна акция. Според обвинението живеещите в Мелисано Асенов и Либрандо нахлули въоръжени в дома на жертвата. Започнали да го налагат с бейзболна бухалка, с ритници и юмруци, тъй като той отказал да им сътрудничи за трафик на оръжие и дрога от България.

Двамата заплашили с пистолет и съпругата, след което стреляли два пъти във въздуха. 28- годишният българин бил ранен в единия крак, но въпреки това успял да избяга от нападателите заедно с жена си.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2227 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
"правосъдието"

2019.09.29 | 14:52

5

За опит за убийство е осъден на девет години затвор. Но в България за убийство и опит за убийство го пускат с осем години по рано. Като за двете присъди и бил в затвора само 12 години. Това двойни стандарти ли са в "правосъдието" или то се е превърнало в търговско дружество. След като няма кои да търси отговорност на съдиите, те си имат държава в държавата и се чувстват недосегаеми.

Щщ

2019.09.29 | 10:11

4

Съкратено пройзводство ,бърза процедура 9 г ..
Инак сигурно 20г, за опит !!
Нема лабаво
Тия жабари са много тъпи !!!
Само тварят бюджета

Сгафил

2019.09.29 | 09:36

3

Забравил е ,че се намира в друга държава!

Седесарите опозориха България,

2019.09.29 | 09:26

2

скандинавец ми пише в НЕТ-а: "Видиш ли българин, ръката с часовника върху джоба с портфейла, а другата - върху часовника, докато не се отдалечи".

а у нашата кочина

2019.09.29 | 08:29

1

на МАФИЯТА ,ЩЯХА ДА ГО ПУСНАТ ДОРИ ЗА УБИЙСТВО.

Добави коментар

Водещи новини