Брюксел: Изслушванията на бъдещите еврокомисари в ЕП няма да се повлияят от решенията на правната комисия

  • 27 септември 2019 14:00

  • 202
  • 0
Брюксел: Изслушванията на бъдещите еврокомисари в ЕП няма да се повлияят от решенията на правната комисия
© Getty (архив)

Изслушванията в Европейския парламент на предложените за нови еврокомисари няма да бъдат засегнати от вчерашните решения на парламентарната правна комисия. Това уточни в отговор на въпроси говорител на Европейската комисия.

Той отбеляза, че графикът на изслушванията се запазва. По неговите думи няма да бъдат изслушани засега само кандидатите на Румъния и на Унгария, за които вчера правната комисия реши, че не отговарят на изискванията. Говорителят посочи, че новоизбраният председател на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е вчера е разговаряла с председателя на ЕП Давид СасолиДавид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Той е бивш. Фон дер Лайен очаква от Сасоли писмо, в което да бъде съобщено официално решението на правната комисия и да бъдат направени предложения какво следва.

"Вчерашното действие на правната комисия спира процеса за двамата засегнати кандидати до намирането на решение", поясни говорителят на ЕК. По неговите думи засега няма яснота дали Букурещ и Будапеща трябва да издигнат нови кандидати, или на досегашните кандидати трябва да бъдат поверени други отговорности в новата ЕК, за да получат подкрепата на евродепутатите.

Последвайте канала на

БТА
202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини