Комисията по транспорт в ЕП се очаква да разгледа отново пакета "Мобилност"

  • 19 септември 2019 07:39

  • 319
  • 0
Комисията по транспорт в ЕП се очаква да разгледа отново пакета "Мобилност"
© Getty Images/Guliver (архив)

Комисията по транспорт в Европейския парламент се очаква да разгледа отново пакета "Мобилност". От днешния дебат ще стане ясно дали депутатите ще приемат българската позиция. 

Повече от половин век Стефан Стойчев е международен шофьор. Благодарение на опита си вижда разликата между професията у нас и в Западна Европа. Против е пакета "Мобилност", най-вече заради задължителните почивки.

„Това е едно неудобство. Не може бизнеса да върви по този начин”, смята още той, предаде БТВ.

Шофьорът пресмята, че ако сегашният му курс приключи в Испания, задължителното връщане в страната ни означава изгубено време и повече разходи.

„Напълно сме наясно, че трябва да има мобилен пакет. И подкрепяме да има регламентация. Но към момента има доста сериозни различия по отношение на балансиране на текстовете”, казва Йордан Арабаджиев от Съюз на международните превозвачи. 

В този си вид пакетът "Мобилност" означава повече празни курсове и съответно загуби, отчитат от бранша. Потенциални щети виждат и евродепутатите ни.

„В момента гласуваме дали ЕК да оттегли пакета, което ще е добре за нас, или да продължим напред с преговорите”, казва евродепутатът Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна от Европейската народна партия.

Според Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – от Европейките консерватори и реформисти това не е фатално и „зависи какво ще договорим”.

Дори и гласуването да е в ущърб на страната ни, пакетът няма да се приеме поне до старта на работата на Европейска комисия на 1 ноември, твърдят още българските евродепутати.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини