Норберт Хофер бе избран за лидер на Австрийската партия на свободата

  • 14 септември 2019 19:04

  • 367
  • 1
Норберт Хофер бе избран за лидер на Австрийската партия на свободата
© gettyimages

Норберт Хофер бе избран днес за лидер на крайнодясната Австрийска партия на свободата на партиен конгрес в град Грац, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Хофер, на 48 години, бе министър на транспорта в правителството на Себастиан Курц.

Бившият министър спечели подкрепата на над 98 процента от делегатите на конгреса. Той оглави временно партията през май след оставката на бившия партиен лидер и вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, чието име бе замесено в корупционен скандал. Скандалът доведе до падането на сформираното в края на 2017 г. коалиционно правителство на Австрийската народна партия и Австрийската партия на свободата с канцлер Себастиан Курц.

"Целта ни е да се превърнем в най-силната партия в Австрия, тъй като ние сме способни на това и защото Австрия има нужда от нас", каза Хофер на партийния конгрес. Новоизбраният лидер увери, че Австрийската партия на свободата ще продължи борбата си с "политическия ислям" и ще отстоява нови каузи като опазването на околната среда. Австрийската народна партия на бившия канцлер Курц е фаворит на предстоящите на 29 септември избори.

Социологическите проучвания сочат, че Австрийската партия на свободата ще спечели около 20 процента от гласовете.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.14 | 19:09

1

СКОРО АВСТРИЯ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ ОТ РУСОФИЛИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини