Два труса разтърсиха Анкара и предизвикаха паника в населението

  • 14 септември 2019 10:26

  • 1039
  • 2
Два труса разтърсиха Анкара и предизвикаха паника в населението
© getty images (архив)

Двете земетресения са предизвикали паника в населените места в непосредствена близост до епицентъра. До момента няма данни за жертви, пострадали хора и нанесени сериозни материални щети. Земетресенията са усетени в Анкара и в съседните градове, информира БНТ.

Трус с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер разтърси столицата на Турция Анкара. Земетресението е регистрирано в 9 ч тази сутрин, на дълбочина 10 км. Епицентърът е бил в провинция Чанкъръ, североизточно от турската столица, на дълбочина 14 км под повърхността. 3 минути по-късно е последвало второ земетресение в същия район със сила 4.8 по Рихтер, съобщи турската Агенция за борба с бедствията. Дълбочината му е била 4 км.

Последвайте канала на

Калина Христова
1039 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пет

2019.09.14 | 14:54

2

Земетресение никъде не е добре..особено в бедни райони..а източно от Анкара са такива..а преди Анкара бил големия дворцов комплекс с 1150 стаи на новия турски султан..Ердогански...той пострадал ли е или много бетон е налят там? С европейски пари а бежанците спят в палатки около турската граница и той пак проси за нови помощи!!Диктаторска работа..

ДАНО, Боже е леко!

2019.09.14 | 14:38

1

Дано не са пострадали много комшиите. Дано са само леки материални щети. Разгневихме Природата с човешката си простотия. Ние я унищожаваме и тя ни предупреждава. Все още!!!

Добави коментар

Водещи новини