Спипаха румънка с 401 откраднати или фалшиви паспорти в Гърция

  • 13 септември 2019 21:17

  • 1146
  • 0
Спипаха румънка с 401 откраднати или фалшиви паспорти в Гърция
© Pixabay

Полицията в Гърция осуети международна операция за трафик на мигранти и конфискува стотици фалшифицирани или откраднати паспорти по време на акция на летището в Атина, съобщава ДПА.

Една жена беше арестувана при полицейската акция, след като у нея бяха открити 401 откраднати или фалшифицирани паспорти и лични кати, които тя внесла нелегално в Гърция от чужбина.

Полицията не съобщи откъде е пристигнала тя или каква е националността й, но според получени от ДПА информации става въпрос за румънска гражданка, която пътувала до Атина от Букурещ.

Международни мрежи за трафик на мигранти продават от години откраднати и фалшифицирани документи на мигрантите, опитващи се да стигнат до някоя страна от Европейския съюз. Трафикантите продават паспортите на цена до 6000 евро.

Полицията в Гърция арестува мигранти, опитващи се да летят с фалшиви паспорти до Западна Европа от гръцките летища, почти всеки ден.

Броят на мигрантите, пристигащи в Гърция основно от Турция, трайно расте през последните седмици.

Вчера гръцката брегова охрана заяви, че общо 427 мигранти са пристигнали на гръцките егейски острови в рамките на 24 часа.

Последвайте канала на

БТА
1146 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини