Инфаркт по време на секс в командировка е трудова злополука, постанови френски съд

  • 12 септември 2019 07:46

  • 6820
  • 3
Инфаркт по време на секс в командировка е трудова злополука, постанови френски съд
© gettyimages

Френска компания беше подведена под отговорност за смъртта на свой служител, починал от инфаркт, докато правел секс с непозната по време на командировка.

Парижкият апелативен съд излезе с решение, според което смъртта на въпросния служител е трудова злополука и семейството му има право на обезщетение, съобщава Би Би Си.

От компанията възразили на решението на съда с аргумента, че в момента на смъртта си мъжът не е изпълнявал професионални задължения. Според френското законодателство обаче работодателят е отговорен за всеки инцидент, възникнал по време на командировка.

Мъжът на име Хавиер Х. е работел като инженер в компания за железопътни услуги, със седалище близо до Париж. Той умира в хотел по време на пътуване до Централна Франция през 2013 г. Работодателите му определят постъпката му като „извънбрачна връзка с напълно непознат”, допълва БТВ.

Застрахователите обаче не се съгласяват с позицията на фирмата и настояват, че сексуалната активност е нормално нещо, като например къпането или храненето.

В своето решение Парижният апелативен съд потвърди това становище. Служителят в командировка има право на социална защита „през цялото време на неговата задача” и независимо от обстоятелствата, се казва в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6820 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Командирован

2019.09.12 | 08:59

1

Ей много умен и справедлив съд.

Ха-ха

2019.09.12 | 14:39

3

баце това е ФР.правата на човека работат.

2019.09.12 | 09:04

2

А Бойко на командировка и проститутките не му връзват даже. Мъкаааа!

Добави коментар

Водещи новини