Депутати призоваха Джонсън да настоява за сделка за Брекзит след спирането на работата на парламента

  • 10 септември 2019 17:12

  • 3087
  • 1
Депутати призоваха Джонсън да настоява за сделка за Брекзит след спирането на работата на парламента
© gettyimages (архив)

Депутати призоваха днес британския министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да настоява за споразумение за Брекзит с Брюксел в последния момент, след като се появиха опасения, че премиерът може да пренебрегне нов закон, изваждайки Великобритания от Европейския съюз без сделка, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"Искаме прагматична сделка, която вярваме, че може да постигне мнозинство в парламента и също така да започне да възстановява единството на нашата дълбоко разделена страна", каза депутатът от опозиционната Лейбъристка партия Стивън Кинък, говорейки за своята междупартийна група "Парламентаристи за сделка". Друг член на групата - Виктория Прентис от Консервативната партия на Джонсън - заяви, че иска да уважава резултата от референдума от 2016 г. за излизането на Великобритания от ЕС, но да "избегне вредите от Брекзит без сделка".

Снощи опозиционните депутати не приеха искането на Джонсън за предсрочни избори. Гласуването се състоя преди спирането на работата на парламента до 14 октомври, наложено след спорно решение на премиера. Подкрепящи Брекзит консерватори призовават Джонсън да пренебрегне новия закон, който на теория спира Брекзит без сделка на 31 октомври. Премиерът настоява, че Великобритания трябва да напусне ЕС по план на 31 октомври, със или без споразумение.

Бившата министърка Амбър Ръд, която подаде оставка миналата седмица, заяви днес в отворено писмо до избирателите, че "вече не вярва, че главната цел на правителството е да постигне сделка". По-рано тя каза, че правителството посвещава 80-90 процента от своето време на приготовления за Брекзит без сделка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3087 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Али кемал

2019.09.10 | 18:59

1

Предател като дедо си али. Турчин

Добави коментар

Водещи новини