ЕС: Тръмп да се откаже от необмислените търговски политики

  • 10 септември 2019 15:06

  • 582
  • 1
ЕС: Тръмп да се откаже от необмислените търговски политики
© Getty Images/Guliver

Европейският съюз ще се стреми да убеди президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да види "грешките на своята политика" и да се откаже от някои от своите "необмислени" търговски политики, заяви във вторник новоизбраният европейския комисар по търговията Фил Хоган.

Г-н Тръмп със сигурност е изразил своето ясно предпочитание към търговските войни, а не към търговските споразумения. Ако той поддържа тази специфична динамика на протекционизма, очаквам Европейският съюз да продължи да изковава търговски сделки по целия свят, посочи Фил Хоган пред ирландския национален телевизионен оператор RTE.

Но очевидно ще направим всичко възможно, за да накараме г-н Тръмп да види грешката на своята политика и се надяваме, че той ще успее да изостави част от необмисленото си поведение, което виждаме от него във връзка с отношенията му с Китай и описването на Европейския съюз като риск за сигурността, допълни европейският търговски комисар.

Новоназначеният еврокомисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони пък заяви, че възнамерява да допринесе за възобновяване на икономическия растеж в Европа.

В кратко изявление бившият италиански премиер заяви, че новата му роля "е от голямо значение в решаващ момент за бъдещето на европейската икономика".

На първо място, аз ще работя за подпомагане на растежа и неговата социална и екологична устойчивост, посочи Джентилони, който е член на управляващата в Италия Демократична партия.

Френското президентство пък приветства номинирането на Силви Гулар за нов комисар на ЕК, отговарящ за вътрешния пазар, като заяви, че тя ще играе решаваща роля в стратегията на изпълнителната власт "да направи Европа наистина суверенна".

54 годишната Гулар, която е бивш европейски депутат, ще има водеща роля в индустриалната политика и подпомагането на  единния цифров пазар, посочиха по-рано днес от Европейската комисия.

Французойката ще отговаря и за новия отдел за отбранителна и космическа промишленост, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
582 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.10 | 15:24

1

Най-после някой да се осмели да каже истината на това Американско посмешище.

Добави коментар

Водещи новини