Емил Радев: Формирането на новата ЕК е в ранна фаза и не са разпределяни ресори

  • 09 септември 2019 08:58

  • 297
  • 2
Емил Радев: Формирането на новата ЕК е в ранна фаза и не са разпределяни ресори
© Кадър: БТВ

Информацията за ресора на България - образование и култура не е вярна. Самата Еврокомисия опроверга тази таблица. Формирането на новата комисия все още е в ранна фаза. Това коментира евродепутатът Емил Радев в ефира на БТВ.

Само преди 24 часа стана ясен италианският евродепутат. Все още се правят консултации със страните-членки“, подчерта той.

Той припомни, че ресорът "Образование и култура" в следващия програмен период ще разполага с 45 млрд. евро. Но нека до оставим г-жа Фон дер Лайен да завърши процеса“, каза Радев.

„Има голяма борба за ресорите. Самата ръководителка на Еврокомисията каза, че с ресорите трябва да се върне баланса, който бе нарушен с излъчването на петте големи на основните постове“, коментира евродепутатът от ГЕРБ.

Радев обясни променената позиция на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за влизането на България в Шенген. „Точно в този момент в нашата съседка Гърция има ситуация, която е опасна за националната ни сигурност. Над 70 000 мигранти има по островите, Гърция започна да ги извозва към вътрешността и натискът да отиват към Западна Европа се засили“.

Той припомни, че така или иначе в шенгенското пространство има възстановени гранични проверки.

„За България беше много важно да имаме пълен достъп до информационните системи и ние го имаме, защото това ни пази от тероризъм и организирана престъпност“, каза Радев.

Според него ЕС е склонен да даде отсрочка на Великобритания до 31 януари, за да има сделка. Той посочи. че правата на българите и другите европейци ще бъдат защитени. 

Радев посочи, че много се радва, че Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование вече е единствен кандидат за МВФ, и че такива жени като нея и Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова заемат толкова важни постове в световен мащаб.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
297 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тоя

2019.09.09 | 15:08

2

тоя охранен шопар няма ли свинска чума и за него???
сладкко се лапат европарици. а тия дето ги плащат ще им се вдигат само лозунги за светло и щастливо бъдеще.

Uti Bychvarov

2019.09.09 | 09:40

1

Breeei

Добави коментар

Водещи новини